Enabling a Continuous Digital Experience for your Customers


 

WordPress

  WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je snel en simpel een website kunt maken én onderhouden. WordPress begon ooit als eenvoudig systeem om een weblog mee te maken. Inmiddels is het veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt het door steeds meer grote merken en bedrijven gebruikt om een website te bouwen. Het is een systeem om je website, blog of zelfs webshop mee te beheren zonder dat je HTML of PHP hoeft te kennen.

Het CMS maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per installatie is één weblog te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multi User (WPMU) beschikbaar. Door middel van thema's (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina's aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaardvormgeving die ingebakken zit in het systeem.

WordPress is open source; je kunt het gratis downloaden en je mag zo veel aanpassen als je wilt. Het systeem groeide de afgelopen jaren erg hard en is verreweg het meest gebruikt. Doordat het open-source is, wordt er dagelijks door-ontwikkeld door mensen over de hele wereld. Er worden talloze plug-ins ter beschikking gesteld (zowel gratis als betaalde) die allerlei functies aan het weblog kunnen toevoegen.

 

Adres en contact

Werken bij Arverio

Wil jij ook werken bij een jonge dynamische organisatie
waar je meewerkt aan afwisselende opdrachten?
Bekijk dan onze vacatures

Volg Arverio